top of page
Search
  • Writer's pictureNina Dobša

Dotaknuti rub Azije - dan 7 i 8

Sljedeća 2 dana na rasporedu je odmor. Dan nam izgleda ovako; doručak, kupanje, ručak, kupanje, piva, večera.



Herceg Novi grad je na sjevernoj obali Crne Gore. Par kilometara duga šetnica puna je prekrasnih uvala koje gledaju na planine. Sada nam je jasnija glavna reklama Crne Gore - more i planine. Uz šetnicu stoji kip kralja Tvrtka Kotromanovića, osnivača Herceg Novog. Par stotina stepenica od šetnice vode do starog grada sličnog našim obalnim gradićima, popločan je bijelim kamenom sa puno uskih uličica.



Uživamo u delicijama Igorove ujne; pečene punjene paprike, tjestenina sa plavim patlidžanom i maslinama, palačinke sa sladoledom u umaku od malina i crnog vina, ... Sve to redovito zalijevamo domaćim crnim vinom i likerom od kupine. U potpunosti vraćamo izgubljene kalorije.



Osim hrane, jako nam se sviđa i crnogorski mentalitet te govor. Nakon tjedan dana vožnje na samo većinu vremena, godi nam provoditi vrijeme u dobrom društvu. Ova dva dana također će dobro doći za saniranje ozljede. Naime Igora već nekoliko dana unazad zateže tetiva. Hlađem, istezanjem i odmaranjem nadamo se da će Igorove noge biti bolje, a mi spremni za nastavak naše avanture.



Idemo naprijed!

Nina & Igor

193 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page