top of page
Search
  • Writer's pictureNina Dobša

Giro d' 🇮🇹 - Diem 12.

  • Relacija: okolica Siene - Bagni San Filippo

  • Kilometraža: 70km

  • Budžet: 11,50€

  • Ručak: palenta i (wnb) brodet od tune

  • Motiviranost (1-10): I-8, N-9

  • Umor (1-10): I-7, N-8½


8:00 Danas ne krećemo rano, ali svakako ranije nego što smo krenuli jučer. Dobro smo se odmorili pa se današnji cilj od 70ak kilometera s dva veća uspona čini izvedivo. 30ak kilometara odradili smo u komadu bez nekakvih većih poteškoća.


Uživajući u zadnjim trenucima u Toskani, odjednom shvaćamo da već kilometrima nismo vidjeli naselje, a i promet kao da je bio obustavljen. Tako nešto vjerojatno nas nebi toliko uznemiravalo da nismo bili opasno nisko sa zalihama vode, a temperatura opasno visoka. Toskana nam sada u očima izgleda kao pustinja... Također, u međuvremenu počeo je puhati jak vjetar. Naravno da nam je vjetar puhao u prsa, tako da se činilo kao da pedaliramo na mjestu. Borili smo metar po metar 20 kilometara do prvog sela. Ondje smo hvala Bogu uspjeli naći izvor vode, napunili smo bidone do vrha i produžili do obližnjeg parka na ručak.


Kako bismo izbjegli podnevne vrućine, ostali smo odmarati u parku jedno dulje vrijeme. Ipak, prilikom kretanja, osjećaj je isti kao u podne. Vjetar i dalje nemilosrdno udara u nas, ali mi se nedamo i 20ak kilometara kasnije dolazimo do sela Bagni San Filippo. Filippo iz Padove preporučio nam je da posjetimo ovo mjesto. Radi se o termalnim izvorima s hrpom malih, prirodno oblikovanih bazena. Slapovi ljekovite vode prelijevaju se preko glatkih stijena neobično oblikovanih tisućama godina.


Bučkajući se ovdje osjećamo se kao stari Rimljani. Nakon što smo se nauživali sunca i kupanja primio nas je veliki umor. Izgleda da nas je voda odviše opustila... Odlučujemo da je najpametnije ostati spavati u selu. Svoje mjesto nalazimo u šumi iznad toplica s još par kampera. Pošto ćemo danas rano zaspati, sutra planiramo krenuti u zoru. Buona notte amici!


Andiamo avanti!

Nina & Igor





84 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page