top of page
Search
  • Writer's pictureNina Dobša

Giro d' 🇮🇹 - Diem 4.

  • Kilometraža: 105km

  • Relacija: Gorizia - Ponte di Piave

  • Budžet: 12,80€

  • Motivacija: I-8, N-8

  • Umor: I-8.5, N-8

  • Ručak: palenta i (wnb) brodet od tune i skuše

6:00 Budimo se suhi i sigurni. Odmah provjeravamo visinu Soče, trenutno je još veća oseka nego je bila kad smo stigli. Zbunjeni zakonima prirode kuhamo kavu i polako spremamo stvari za polazak.

Već pri polasku Fiona se počinje buniti. Kočnice su strugale felgu, a kotač se zamalo otkvačio. Srećom naš spretan majstor Igor spasio je situaciju pa nastavljamo vožnju bez problema.


Današnja ruta na papiru izgleda prilično jednostavno-100tinjak kilometara ravne ceste. Međutim, upeklo je sunce dan je ko stvoren za plažu. Pakleno je vruće pa svaki izvor vode iskoristimo kao priliku za osvježenje i punjenje bidona.

U usporedbi sa Slovenijom, talijanske ceste su mnogo izazovnije. Promet je kaotičan, ceste su veće, brže i šire većinom bez biciklističke staze. Stoga treba biti oprezan i koncentriran na vožnju, pogotovo u gradovima. Bez obzira na prometni nered, brzo smo se navikli i hrabro smo se pridružili cirkusu.

Stajemo na ručku u parku u blizini grada Portogruara. Ubrzo stiže poruka na aplikaciji warmshowers, Filippo je prihvatio biti naš domaćin u Padovi. Zadovoljni i sretni padamo u popodnevni san.


Nastavljamo vožnju do Portogruara, simpatičnog gradića s ukošenom crkvicom. Pronalazimo zgodan kafić i sjedamo na prvu talijansku kavu, a i koristimo priliku za punjenje mobitela. Kafići imaju veliku ponudu kava, Nina uzima pistachiatto, a Igor cafe ginseng.


Nastavljamo vožnju u smjeru grada Treviso. Mjesto za kampiranje nalazimo kod gradića Ponte di Piave, na obali rijeke Piave koja izvire u Alpama. Rijeka je bistra i pogodna za kupanje pa zalazak sunca dočekujemo brčkajući se. Današnjom dugom kilometražom prošli smo veći dio puta do Padove. Sutra nas čeka kraća kilometraža, nakon čega slijedi dan odmora. Zadovoljni dosadašnjim napretkom odlazimo na počinak.


Ciao

Nina & Igor

166 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page